Паркове

Национални Паркове

Онлайн пътеводител на парковете по света. Всичко за националните паркове в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите национални паркове и резервати по света. Национални паркове , резервати и красиви места.
Каньонът БойнтънКаньонът Бойнтън
13 Април
Rosi Trifonova
Милфорд СаундМилфорд Саунд
06 Април
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Национален парк Биг БендНационален парк Биг Бенд
05 Април
Национален парк Биг Бенд е американска защитена територия, разположена в югозападната част на Тексас по границата с Мексико. Биг Бенд е наречен на името на голямата извивка на река Рио Гранде.
Национален Парк ДеналиНационален Парк Денали
05 Януари
Национален Парк Денали се намира в самото сърце на Аляска и е горд собственик на най-високия връх на Северна Америка - Маккинли, достигащ внушителните 6193 метра.
Национален парк ЙокулсарглюфурНационален парк Йокулсарглюфур
04 Януари
Национален парк Йокулсарглюфур е една от защитените територии в богатата на красоти Исландия. Национален парк Йокулсарглюфу е създаден през 1973, като обхваща района на река Йокулса.
Долината Калалау в ХавайДолината Калалау в Хавай
04 Януари
Долината Калалау е част от Държавния парк Кокес в Кауай, Хавай. Калалау влиза в границите на защитената местност Na Pali Coast State Park, като включва и красивото крайбрежие На Пали.
Национален парк УотъртънНационален парк Уотъртън
01 Януари
Национален парк Уотъртън е едно от най-красивите и важни в екологично отношение места в Канада. Националният парк е кръстен на едноименното езеро Уотъртън, както и на природозащитника Чарлз Уотъртън
Национален парк АркитеНационален парк Арките
31 Дек.
Национален парк Арките e единственото място в света, където могат да се видят над 2000 естествено образували се арки. Паркът Арките се намира непосредствено до град Моаб.
Ледника МенденхолЛедника Менденхол
31 Дек.
В югоизточната част на американския щат Аляска се извисява една удивително живописна картина от лед – ледникът Менденхол. Менденхол е сравнително млад ледник – той се е образувал преди около 3000 годи
Националент парк Брайс КаньонНационалент парк Брайс Каньон
31 Дек.
Националният парк Брайс Каньон е едно от удивителните творения на природата, които могат да се видят в Югозападната част на щата Юта. Брайс Каньон е разположен на 418 км южно от Солт Лейк Сити.
ЛапландияЛапландия
23 Дек.
1
Лапландия е мястото, откъдето тръгва дядо Коледа и земята. Столицата на Лапландия - Рованиеми, е разположена на Полярния кръг. Една от впечатляващите природни в Лапландия е Северното сияние.
КамчаткаКамчатка
22 Дек.
Камчатка се намира в североизточната част на Русия. Полуостровът стои между две морета - Охотско море надясно и Берингово море към Северния Тих океан наляво.
Национален парк ДонянаНационален парк Доняна
18 Дек.
Национален парк Доняна е най-големият национален парк в Испания и един от важните в Европа. Разположен на около 130 000дка защитени земи Доняна се намира в рамките на няколко провинции в Испания
Национален парк ЙохоНационален парк Йохо
13 Дек.
Националният парк Йохо е разположен в канадските Скалисти планини в югоизточната част на Британска Колумбия. Сред най-красивите забележителности на Йохо са Изумруденото Езеро, езерото Охара.
Резерват СребърнаРезерват Сребърна
04 Юни
5
Резерват Сребърна е невероятно богата и красива природна местност в България. Резерватът Сребърна включва природния район около езерото Сребърна, както и природо-научен музей, прилежащ към резервата.
КотсуолдсКотсуолдс
29 Май
Котсуолдс (Cotswolds) със своите варовикови хълмове е определян като един от най-живописните райони в Англия. Тук се намира град Сиренчестър, който е вторият значителен център след Лондон.
Паркът Тиволи в КопенхагенПаркът Тиволи в Копенхаген
28 Май
Увеселителният парк Тиволи е най-известният увеселителен парк в Дания и може би най-посещаваната туристическа забележителност в Копенхаген. Тиволи Копенхаген - снимки и информация.
Архипелагът Анг ТонгАрхипелагът Анг Тонг
16 Април
1
Архипелагът Анг Тонг (Ang Thong National Park) е едно от най-големите природни съкровища на Тайланд. Самото име на архипелага Анг Тонг буквално се превежда като златна чаша .
Национален парк Таман НегараНационален парк Таман Негара
16 Април
Национален парк Таман Негара (Tаman Negara National park) е уникално място на нашата планета, защото тук е запазена най-старата дъждовна гора на света. Намира се в Малайзия.